Belediye Meclisimiz aldığı kararla oy birliği ile İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı alçak saldırıyı kınadı.

Yayınlanan karar şu şekilde:

KONU : İsrail’in Filistin’e saldırıları nedeniyle ortak bildiri yayınlanması.
KARAR:
Başçiftlik Belediye Meclisinde Ak Parti ve MHP İsrail’in Mescid-i Aksa’ daki saldırılarını kınadı.
İsrail’in, Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına kadın, çocuk ayırmadan uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu yılda vahim bir boyut kazanmıştır. Mukaddes mekân Mescid-i Aksa’ da ibadet etmek isteyen Filistinlilere, İsrail güvenlik güçleri tarafından acımasızca gerçekleştirilen saldırılar, kadın, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmuştur. İsrail tarafından yapılan bu saldırılar halen devam etmektedir. Başçiftlik Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz.
İsrail’in, Kudüs’te Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları evlerine el koyularak, zorla tahliye edilmelerine yönelik operasyonlarının hukuk dışı ve insanlık dışı olduğunun bir kere daha altını çiziyoruz. Başçiftlik Belediye Meclisi olarak Kudüs’ün ve Harem-i Şerifin statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail’in saldırgan eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme noktasında yapmış olduğu bu zulüm ve saldırı girişimlerine karşıJıer zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalefve bağımsızlıLmücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.”