Başçiftlik Belediyesi tarafından projelendirilen ve kardeş Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve toplu açılışlar için tören düzenlendi.

Tören 15 Temmuz Şehitler Meydanında Saygı duruş ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel yaptı. Başkan Tunçel, Toplu açılışa konu olan diğer faaliyetler konusunda bilgi verdi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı ile birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Başçiftlikli Erdem Diker’in adının yaşatılması için isminin verildiği Şehit Erdem Diker Konferans Salonunun açılışı, Belediye Konut ve Düğün Salonu İnşaatı Temel Atma Töreni, 250 Ton İçme Suyu Deposunun Açılışı, 80 Dönümlük Meyve Bahçesi Damlama Sulama ve 250 Tonluk Su Deposu İnşaat Açılışı, Üçoluk Göleti Mesire Alanı Restorant Açılışı ve Başçiftlik Beyazı Tanıtımı ve Hasat Töreni toplu açılışları yapılan dua sonrası kurdele kesilerek yapıldı. Tunçel ayrıca, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yapılmasına desteklerinden dolayı İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Ayrıca Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel tarafından Başkan Necmi Kadıoğlu’na yaptıkları hizmetlerden dolayı ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi.

Kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, birçok kardeş Belediyeleri olduğunu, lakin  Başçiftlik’in gönüllerinde ayrı bir yere sahip olduğunu ifade ederken Kardeş Başçiftlik Belediyesine destek olmaktan mutlu olduklarını dile getirirken açılışların Başçiftlik’e hayırlı olmasını temenni etti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kadıoğlu, “Bu toprakların altında yüz binlerce şehit var, evliya var. Bu topraklarda 25 tane sahabe, 3 tane de Peygamber şehri var. Onlar bizi koruyor, Rabbim bizi koruyor. Yeni darbe olacaktır söylemlerine inanmayın, korku dağlarına pirim vermeyin. Büyük Türkiye yoluna devam edecektir” dedi.

Açılış töreninde konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını ifade ederek, “Hepimizin amacı, vatanın her karış toprağını cennet köşesi yapmaktır” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin bizlere çok şey öğrettiğini dile getiren Vali Can, “Bu vatan için, din için, bayrak için ve millet için her zamankinden daha çok çalışacağız. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Bu millet 15 Temmuzu bize yaşatan hainleri de, 16 Temmuzu bize hediye eden kahramanları da asla unutmayacaktır” dedi.

Vali Can ayrıca 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yapılmasına destek veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na da teşekkür etti.

Programda ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer de birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. 15 Temmuz Şehidi Erdem Diker’in babası Hamdi Diker’e, Vali Can tarafından günün anısına Türk Bayrağı ile plaket takdim edildi.

Açılışın ardından, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açılan “15 Temmuz Darbe Girişimi Direnişi Fotoğraf Sergisi” gezildi.

Açılışa  Vali Cevdet Can, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Niksar Kaymakamı Selami Kapanyaka, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlü Ayhan Karayama, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş,  Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldılar.